Dyslexie, 1 op de 20 kinderen krijgt er mee te maken. Dansende letters en moeilijke klanken. Leren is niet altijd even makkelijk en leuk voor deze kinderen. Daarom hebben wij voor kinderen met dyslexie en alle kinderen die moeite hebben met lezen en spellen Asgaard Saga ontwikkeld! Asgaard Saga is hét digitale behandelprogramma waarbij kinderen door middel van gamification worden gestimuleerd en gemotiveerd om te leren, terwijl ze daarbij ook veel plezier ervaren. Asgaard Saga helpt kinderen, volledig zelfstandig, aan meer leesplezier, leesmotivatie en leeskilometers!
Dyslexie behandelprogramma Asgaard Saga kan worden gebruikt in de zorg, op scholen, maar ook als particulier. In elke doelgroep staat intrinsieke motivatie voorop. Door middel van monitoring en de rapportage mogelijkheden kan het kind altijd gevolgd worden in de vooruitgang. Daarnaast is het een groot voordeel dat Asgaard Saga zowel op school als ook thuis gespeeld kan worden!
Een hoge mate van gepersonaliseerd behandelen;
De uitdagende speelwereld verhoogt de motivatie;
Het kind kan zich vrij bewegen in de gamewereld, er is geen vooraf uitgestippelde route;
Door de samenwerking met de Radboud Universiteit is continue doorontwikkeling gewaarborgd en het programma altijd voorzien van de nieuwste wetenschappelijke inzichten;
Er kan een directe koppeling met het behandelplan en het leerling dossier worden gemaakt.
Maar hoe werkt het spel? Het kind gaat op avontuur met zijn zelfgekozen avatar. Het karakter is een jonge dappere krijger. Deze helpt de dorpsbewoners met hun problemen. Om de dorpsbewoners te helpen heb je materialen nodig. Deze kun je krijgen door oefeningen te doen, die met lezen en spellen te maken hebben.
De speeltijd is beperkt. Iedere dag krijgt het karakter van het kind weer nieuwe energie om verder te spelen. De game is volledig gepersonaliseerd en het gebruikersgemak van zowel het kind als de leerkracht en/of behandelaar is bijzonder groot.
Asgaard Saga is ontwikkeld door De Lerende Mens en in samenwerking met prof. dr. Harold Bekkering (hoogleraar sociaal-cognitieve neurowetenschappen aan het Donders Instituut voor Hersenen, Cognitie en Gedrag van de Radboud Universiteit Nijmegen), Berkel-B en Hulan. De behandelprincipes die in het programma aan bod komen, zijn gebaseerd op (recentelijke) wetenschappelijke inzichten en op basis van onze jarenlange praktijkervaring.
Al meer dan 2100 kinderen werken al met dit vooruitstrevende programma.